Croatia HRV  

rss

  • rss
Profil kompanije

KOMPANIJA

Amway je jedna od vodećih kompanija u svijetu koje se bave direktnom prodajom. Osnovan je 1959. g. u Adi u SAD-u. Amway djeluje u više od 100 država i teritorija, a 2012. g. ostvario je prihod od 11,8 milijardi USD.

Amway u Europi uspješno posluje još od 1973., a trenutno aktivno posluje u 30 europskih zemalja. Kompanija u Europi broji preko 1.200 zaposlenika. Poslovanje Amwaya u Europi , Indiji i Južnoj Africi od listopada 2011. g. vodi regionalni direktor Samir Behl. Amway Hrvatska je administrativno vođen od strane skupnog tržišta Amway Hungaria Marketing Kft.
1025, Budapest, Szeréna út 11, Hungary  Tel.: +385 (0)1 3031 900.

Amwayeve proizvode diljem svijeta distribuira više od 3 milijuna samostalnih Amwayevih nositelja posla, od čega ih je 500.000 u Europi.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu: www.amway.hr

PROIZVODI

Amway nudi više od 450 proizvoda za ljepotu, vitalnost i dom. Amwayev asortiman različitih marki proizvoda uključuje i dodatke prehrani NUTRILITETM, kozmetičke proizvode ARTISTRYTM i beautycycleTM, kao i proizvode za čišćenje u kućanstvu L.O.C.TM.

Svi proizvodi razvijeni su u centrima za istraživanje i razvoj koji su u vlasništvu kompanije. Angažman više od 900  znanstvenika te pola milijuna testova provedenih godišnje jamče kvalitetu i sigurnost proizvoda. Amway posjeduje 1.000 odobrenih patenata, a više od 900 patenata trenutno čeka na odobrenje.

Amwayevo jamstvo zadovoljstva omogućuje kupcima povrat robe unutar 90 dana nakon kupnje, što uključuje i povrat novca, čak i ako je proizvod korišten. To pravilo nadilazi preporuke Svjetske organizacije udruga za direktnu prodaju (WFDSA).

Za više informacija posjetite internetsku stranicu: www.amway.hr

POSLOVNA PRILIKA

Amway svakome omogućava priliku za pokretanje vlastitog posla prodajom Amwayevih proizvoda. Distributeri mogu birati iz široke palete proizvoda te postaviti vlastite poslovne ciljeve prema vlastitim ambicijama.

Amway pruža podršku svojim distributerima omogućujući im različite edukacijske aktivnosti koje provodi Europska Amway akademija. Utemeljena 2009. g., Amway akademija diljem Europe provodi profesionalnu obuku 400.000 distributera godišnje kroz tečajeve e-učenja, web prezentacije te individualne tečajeve koje vodi više od 100 trenera na 22 različita jezika. Europska Amway akademija članica je Europskog foruma za korporativno učenje (ECLF), udruženja organizacija za korporativno učenje koje igra veliku ulogu u stvaranju uspješnih modela korporativnog učenja.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu: www.amwayacademy.com

INDUSTRIJA

U globalnim okvirima direktna prodaja je industrija koja ostvaruje oko 167  milijardi USD kroz maloprodaju, a putem 90 milijuna prodavača.

Amway je član europskih poslovnih organizacija kao što su Europska poslovna udruga (EBA), Europska udruga za direktnu prodaju (Seldia), Europska federacija direktnog i interaktivnog marketinga (FEDMA), Europska organizacija za odgovornu prehranu (ERNA), Američka gospodarska komora pri Europskoj uniji (AmCham EU) te Svjetska federacija udruga za direktnu prodaju (WFDSA).

Nadalje, sva europska tržišta organizirana su u više od sto nacionalnih udruga i organizacija, od prehrambenih udruga, kozmetičkih udruga i gospodarskih komora do marketinških udruga i različitih poslovnih klubova. U Hrvatskoj, Amway je suosnivač i predsjedatelj Hrvatske udruge direktne prodaje te član Američke gospodarske komore. Amway u Hrvatskoj je također i predsjedatelj Grupacije direktne prodaje te član Vijeća odbora Zajednice proizvođača i veletrgovaca sredstvima za pranje, čišćenje i kozmetiku, a koje djeluju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

SADRŽAJI

Glavno sjedište Amwaya, koje se proteže na gotovo 93 tisuće četvornih metara, nalazi se u Adi,  Michigan (SAD). Sjedište uključuje uredske zgrade, proizvodna postrojenja te 75 laboratorija za istraživanje i razvoj/kontrolu kvalitete s više od 900 zaposlenih znanstvenika, inženjera i tehničkih stručnjaka iz različitih grana djelatnosti (kemije, mikrobiologije, industrijske higijene, inženjerstva i informatike).

Kompanija i njezine podružnice posjeduju ili upravljaju proizvodnim postrojenjima u SAD-u, Kini i Vijetnamu, farmama ovlaštenim za organsku proizvodnju sastojaka za dodatke prehrani u SAD-u, Meksiku i Brazilu te sjedištima za distribuciju u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Također, kompanija vodi i regionalna sjedišta za pružanje usluga u Kostarici i Poljskoj.

U šest europskih zemalja Amwayevi edukativni centri pružaju novi pogled na prošlost, sadašnjost i budućnost Amwaya. Posjetitelji mogu saznati više o Amwayevom planu prodaje i trgovanja, kao i o raznim linijama proizvoda iz Amwayevog asortimana, a koji se odnose na proizvode za ljepotu, vitalnost i dom. Osim toga, Amwayevi edukativni centri opremljeni su prostorima za promotivna događanja, događanja i okupljanja privatnih grupa, organizirane korporativne događaje te edukativne radionice.

© 2011 Amway Europe. All rights reserved. | www.amway-europe.com |
Connexia